Pórek povzbuzuje mozek a léčí mnohé neduhy

Příznivé vlivy pórku na lidské zdraví znali už lidé v antickém Římě. K jeho největším ctitelům patřil také neblaze proslulý císař Nero. Dokonce kvůli němu získal přezdívku pórkožrout. Považoval se totiž za skvělého řečníka i pěvce a věřil, že mu pór posiluje hlasivky

Robustní zelenina s bílým koncem stonku účinně působí na mnohé tělesné neduhy. Kvůli svým diuretickým vlastnostem (močopudnosti) by se měla mnohem častěji objevovat například ve výživě lidí trpících dnou či revmatickým onemocněním. Fosfor v něm obsažený zase výrazně povzbuzuje činnost mozku a žádná jiná zelenina nepůsobí tak účinně proti změnám cév způsobených věkem.

V jednom stonku pórku průměrné velikosti se také skrývá osmina dávky draslíku a celá třetina kyseliny listové doporučovaných pro denní příjem u dospělého člověka.

Mladé listy nevyhazovat

 

V zelené části má pórek až dvojnásobek vitamínů než v bílém dílu stonku. To je důvod, proč by se měly konzumovat rovněž jeho listy. To platí zejména u křehké jarní odrůdy pórku, určené ke spotřebě za syrova. Tato lahůdková zelenina pěstovaná ve skleníku připomíná trochu jarní cibulku, od níž se však liší plochými listy. Také chuť a vůně jsou v porovnání s cibulí kuchyňskou jemnější.

Na našem trhu je čerstvý pórek k dostání po celý rok. Kromě tuzemské produkce se dováží rovněž z Nizozemska, Belgie a Francie, občas také z Turecka

skořice a med - zázrak přírody

 

Skořice jako lék

Téměř každý z lékařů, kteří pracují v "Centru pro lidskou výživu", si při snídani nezapomene posypat skořicí svoji pravidelnou ranní ovesnou kaši a moc dobře ví, proč to dělá. Tito vědci se totiž podíleli na projektu, v jehož rámci pátrali mezi různými druhy koření po těch, které mohou příznivě ovlivňovat zdraví člověka.

 

Cukrovka

Nedávné studie na zvířatech prokázaly, že skořice ohromně zvyšuje schopnost udržovat stabilní hladinu cukru v krvi. To je samozřejmě dobrá zpráva pro diabetiky, jejichž problém spočívá právě v neschopnosti vytvářet si dostatek vlastního inzulínu.

 

Tady by snad měla pomoci už jenom čtvrtina kávové lžičky skořice denně. Od tohoto jejího působení se pak odvíjí i prevence onemocnění věnčitých tepen a vysokého krevního tlaku.
Takže to jsme nezačali od Adama, ale přímo od srdce. Pokud půjdeme po lidské postavě odshora dolů, musíme se zastavit hned u našich vlasů. Například skořicový odvar, kterým si je můžeme promývat, jim dodává přitažlivou vůni a lesk. Když jsme si ošetřili vlasy, budeme dále pokračovat dolů krkem.

Nachlazení

Při jarním nachlazení, ale i vleklém kašli nám zase pomůže skořicový čaj s medem a mlékem. Příčinou toho, že tak dobře uvolňuje krk, je především obsažený skořicový olej, vyráběný, jak jinak, než z kůry skořicovníku. Ten působí proti bakteriálně a brání vzniku a růstu plísní, podobně jako to dělají skořicové tinktury a silice. Takže krk jsme si už vyléčili a můžeme

z něj sklouznout do žaludku.

 

Trávicí potíže

Skořice je dobrým lékem právě na žaludeční potíže, protože reguluje trávení a podporuje pravidelný pohyb střev. U břišních potíží ještě zůstaneme, pomáhá totiž také při bolestivé menstruaci. Pokud pokročíme o kousek níž, dostaneme se až na stehna, která často trápí ženy.

 

Jestliže si pro sebe vyhradíte volnou hodinku času, můžete začít třeba hned.

Jogurt smícháte se skořicí, zakápnete olejem a promícháte. Pokud máte možnost přidat

i mořské řasy, které kůži dodávají minerály, rozhodně neváhejte a směs o ně obohaťte.

Fakta o medu a skořici.

 

Je zjištěno,že směs medu a skořice LÉČÍ většinu nemocí. Med se vyrábí ve většině zemí světa. Dnešní vědci jej doporučují jako velmi účinný lék na všechny druhy

nemocí. Med může být užíván bez jakýchkoliv vedlejších účinků na všechny druhy nemocí.Vědci zjistili,že ačkoliv je med sladký,jestliže se bere ve správných dávkách jako lék, nemůže ublížit ani diabetickým pacientům.Týdeník World News,vycházející v Kanadě,ve svém vydání datovaném 17 ledna uveřejnil následující seznam nemocí, které mohou být léčeny medem a skořicí jako výsledek studií západních vědců.

 

Nemoci srdce:

Smíchejte med a mletou skořici a mažte na chléb místo džemu nebo marmelády

a jezte pravidelně k snídani.Snižuje to hladinu cholesterolu v krvi a cévách a chrání pacienty před infarktem.Ti, kteří už infarkt prodělali a budou jíst toto denně, budou se držet míle daleko od dalšího infarktu.Pravidelné snídaně tohoto

druhu ulevují při zadýchávání a posilují srdeční tep.V Americe a Kanadě různé

domy s ošetřovatelskou péčí léčí takto své pacienty, kteří jsou ve věku, kdy cévy

a žíly ztrácejí svou pružnost a mohou se ucpávat. Med a skořice vracejí cévám a žilám jejich pružnost.

 

Artritida:

Artritičtí pacienti mohou denně, ráno a večer, jeden šálek horké vody s 2 lžičkami

medu a 1 malou lžičkou skořice. Berou – li to pravidelně, může se vyléčit dokonce

i chronická artritida. Dle výsledků průzkumu dělaného na universitě v Copenhavenu bylo zjištěno,že z 200 pacientů léčených 1 lžící medu a lžičkou

skořice před snídaní,73 nemocných bylo úplně zbaveno bolesti a do měsíce nemocní, kteří se nemohli pohybovat, začali chodit bez bolestí.

 

Infekce močového měchýře:

Rozpustit 2 lžíce medu a 1 lžičku skořice ve sklenici vlažné vody a vypít.Tím se odstraní infekce měchýře a močových cest.

Bolesti zubů:

Smíchejte 1 lžíci skořice a 5 lžic medu. Aplikujte 3x na bolavý zub a bolest přestane.

 

Vysoká hladina cholesterolu:

2 lžíce medu a 3 čajové lžičky skořice smíchané s 2dcl horké vody,které podávali pacientům s vysokou hladinou cholesterolu dokázaly snížit hladinu

cholesterolu o 10% do 2 hodin. Podává – li se 3x denně je vyléčen i pacient s chronicky vysokou hladinou cholesterolu. Dle informací zmíněného časopisu

i samotný pravý med, je – li užíván denně, zabraňuje zvyšování cholesterolu.

 

Nachlazení:

Ti, kdo trpí na časté nachlazení, by měli užívat 3x denně 1 lžíci vlažného medu s ¼ lžičky skořice po dobu 3 dnů.Tím se vyléčí nachlazení,chronický kašel a pročistí průdušky.

Potíže se žaludkem:

Med se skořicí úspěšně léčí bolesti žaludku a chrání žaludek od vzniku žaludečních vředů.

 

Plynatost:

Dle studií prováděných v Indii a Japonsku med a skořice zabraňují tvoření nadbytečných plynů při trávení.

 

Posílení imunitního systému:

Každodenní užívání medu a skořice posiluje imunitní systém a chrání tělo před viry a bakteriemi a brání útokům virových infekcí.Vědci zjistili,že med obsahuje obrovské množství železa a vitaminů.Pravidelné užívání medu posiluje bílé krvinky v jejich boji s viry a bakteriemi.

 

Těžký žaludek:

1 lžička skořice a 2 lžíce medu před jídlem zabraňuje zvýšení kyselosti žaludku i u nejtěžších jídel.

 

Chřipka:

Vědci ve Španělsku zjistili, že med obsahuje přírodní látky, které zabíjejí kmeny chřipky a chrání před ní pacienty.

 

Dlouhověkost:

Čaj vyrobený z medu a skořice, je–li brán pravidelné, zabraňuje potížím dlouhého věku.Vezměte 4 lžíce medu,1 lžíci skořice a uvařte jako čaj spolu se 3 šálky vody a uvařte jako čaj.Pijte ¼ šálku 3x denně.To udržuje kůži čerstvou a hebkou až do vysokého věku. Délka života stále vzrůstá a i 100 letí lidé mohou být svěží, jako ve 20 letech.


 

 

 



 

 

 



 


 

Fakta o medu a skořici.

 

Je zjištěno,že směs medu a skořice LÉČÍ většinu nemocí. Med se vyrábí ve většině zemí světa. Dnešní vědci jej doporučují jako velmi účinný lék na všechny druhy

nemocí. Med může být užíván bez jakýchkoliv vedlejších účinků na všechny druhy nemocí.Vědci zjistili,že ačkoliv je med sladký,jestliže se bere ve správných dávkách jako lék, nemůže ublížit ani diabetickým pacientům.Týdeník World News,vycházející v Kanadě,ve svém vydání datovaném 17 ledna uveřejnil následující seznam nemocí, které mohou být léčeny medem a skořicí jako výsledek studií západních vědců.

 

Nemoci srdce:

Smíchejte med a mletou skořici a mažte na chléb místo džemu nebo marmelády

a jezte pravidelně k snídani.Snižuje to hladinu cholesterolu v krvi a cévách a chrání pacienty před infarktem.Ti, kteří už infarkt prodělali a budou jíst toto denně, budou se držet míle daleko od dalšího infarktu.Pravidelné snídaně tohoto

druhu ulevují při zadýchávání a posilují srdeční tep.V Americe a Kanadě různé.

domy s ošetřovatelskou péčí léčí takto své pacienty, kteří jsou ve věku, kdy cévy ztrácejí pružnost a mohou se ucpavat

Med a skořice vracejí cévám a žilám jejich pružnost.

 

Artritida:

Artritičtí pacienti mohou denně, ráno a večer, jeden šálek horké vody s 2 lžičkami

medu a 1 malou lžičkou skořice. Berou – li to pravidelně, může se vyléčit dokonce

i chronická artritida. Dle výsledků průzkumu dělaného na universitě v Copenhavenu bylo zjištěno,že z 200 pacientů léčených 1 lžící medu a lžičkou

skořice před snídaní,73 nemocných bylo úplně zbaveno bolesti a do měsíce nemocní, kteří se nemohli pohybovat, začali chodit bez bolestí.